Woudsend loopt uit voor Sleepbootdagen

Bron: Schuttevaer
Link: https://www.schuttevaer.nl/nieuws/actueel/nid24500-woudsend-loopt-uit-voor-sleepbootdagen-.html

Het Friese dorp Woudsend loopt in het weekend van 29 en 30 april en 1 mei uit voor de 15de editie van de Friese Sleepbootdagen.

De organisatie zegt er alles aan te hebben gedaan om er weer een bruisend festijn van te maken met veel activiteiten. ‘Zeker ook omdat het een jubileumeditie is. Voor watersporters en toeristen die een bezoek aan Friesland willen brengen, is dit een aantrekkelijke event om naar toe te gaan.’

De Sleepbootdagen worden vrijdagavond 29 april om 20 uur aan de Iewal in Woudsend geopend door de burgemeester van Súdwest-Fryslân, Hayo Apotheker. Dan wordt ook bekend wie de nieuwe Sleepbootschipper van het Jaar wordt. Een titel die wordt toegekend aan een Woudsender die heel belangrijk is voor het dorp.

Op zaterdag en zondag staat het dorp bol van de activiteiten. ‘Er is een kunstmarkt, een boerenmarkt, er zijn oude scheepsmotoren en old timers te zien, er zijn rondvaarten en er is een excursie naar Natuureiland De Gouden Boaiem. En dan zijn er nog de nijverheidsmarkt en braderie. Samen goed voor urenlang slenter- en “sneup”-plezier.’

Onder de noemer ‘Woudsend goes vintage’ is de Midstraat het hele weekend voorzien van gelegenheidswinkeltjes waar vanuit een breed assortiment kruidenierswaren, snoepgoed, brocanten en kleding wordt aangeboden. Daarnaast is er muziek en zijn de molens en kerken geopend voor publiek.

Bijzonder is ook de kunstexpositie Kinder Kunst Woudsend in het voormalige pand van Woudsend Verzekeringen. Tijdens de Sleepbootdagen 2016 worden 160 kinderkunstwerken geëxposeerd met als thema Scheepvaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.