15e Friese Sleepbootdagen

Bron: Sneeker Nieuwsblad
Link: http://www.sneekernieuwsblad.nl/nieuws/44780/15e-friese-sleepbootdagen

WOUDSEND – De Sleepbootdagen Woudsend zijn een tweejaarlijks spektakel voor jong en oud. Vanwege het derde lustrum jaar is het programma van activiteiten veelzijdiger dan ooit. Bijna alle boten stammen uit de jaren 1930-1940. Een tijd waarin nog veel schepen van de helling afgleden. De vloot behoort tot varend erfgoed en is niet meer in bedrijf.

Op vrijdagavond 29 april vindt om 20.00 uur de feestelijke opening plaats. Dan wordt ook bekend wie de nieuwe Sleepbootschipper van het jaar wordt. Een titel die wordt toegekend aan een Woudsender die heel belangrijk voor het dorp was en is.

Op zaterdag 30 april en zondag 1 mei staat het dorp bol van de activiteiten. Een kunstmarkt, een boerenmarkt, oude scheepsmotoren, old timers, brommers en motoren van voor 1968, rondvaarten, excursie naar Natuureiland De Gouden Boaiem, een nijverheidsmarkt en braderie zorgen voor urenlang slenter- en ‘sneup’-plezier.

Onder het motto ‘Woudsend goes vintage’ is het hele weekend de Midstraat voorzien van gelegenheidswinkeltjes waar vanuit een breed assortiment kruidenierswaren, snoepgoed, brocanten en kleding wordt aangeboden. De molens en kerken zijn open voor publiek.

Op zaterdag en zondag kunt u genieten van live muziek bij diverse horeca. En op het ‘oldtimer plein’ op de loswal worden vanuit de platenbus verzoekplaatjes gedraaid. Discjockey Joep heeft een groot assortiment muziek op vinyl.

Nieuw dit jaar is de open tuinen-route. Achter historische panden en in de stegen van Woudsend zijn mooie tuinen verscholen. De één zo groot als een postzegel, de andere vol fraaie kunst dat te koop is.

Tenslotte vindt in het oude pand van Woudsend Verzekeringen kunstexpositie “KinderKunst Woudsend” plaats. Dit jaar is het thema “Scheepvaart”. De kinderen van de twee basisscholen in Woudsend maken gedurende vier jaar (van 2015-2018) jaarlijks een kunstwerk. Tijdens de Sleepbootdagen 2016 zijn de unieke 160 nautische KinderKunstwerken te bewonderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.