Sleepbootdagen met markt in Woudsend

Bron: Balkster Courant
Link: http://www.balkstercourant.nl/nieuws/3937/sleepbootdagen-met-markt-in-woudsend

WOUDSEND – In Woudsend vindt dit weekeinde de dertiende editie van de Friese Sleepbootdagen plaats met nostalgische winkeltjes in de Midstraat.

Oude tijden herleven in het dorp. Vanaf vrijdagavond 19.00 uur, met de verkiezing van de Sleepbootschipper, tot zondag 18.00 uur wanneer de boten worden uitgezwaaid, is er van alles te beleven aan de kades, waar de sleepboten liggen aangemeerd. Er is er een braderie, er zijn activiteiten voor kinderen en de horeca staat garant voor lekker eten en drinken.

Uiteraard ontbreken de poonrokers, nettenboeters en andere nautische aspecten niet, maar speciaal voor deze editie heropenen in en rond de Midstraat veel voormalige winkeltjes tijdelijk hun deuren. Van oudsher kent Woudsend een rijke handelstraditie. Vooral in de 17e eeuw waren in het hele dorp kleinschalige bedrijfjes te vinden waar je vooral terecht kon voor je kruidenierswaren en specerijen. Tijdens het sleepbootweekend zijn ze terug van weggeweest. Ze verkopen weliswaar geen kruidenierswaren, maar sieraden, zelfgemaakte bonbons, woondecoratie en nog veel meer.

En zijn alle boten en winkeltjes bewonderd, dan is er de mogelijkheid om een rondvaart te maken op een sloep of praam. Of ontdek op de kindermarkt slenter over de boerenstreekmarkt en laat de kinderen lekker uitrazen op het kinderplein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.