Friese Sleepbootdagen in Woudsend

Bron: Balkster Courant
Link: http://www.balkstercourant.nl/nieuws/23349/friese-sleepbootdagen-woudsend

WOUDSEND – In Woudsend worden op 23, 24 en 25 mei de Friese Sleepbootdagen voor de veertiende keer gehouden. Meer dan zestig klassieke sleepboten en opduwers liggen afgemeerd aan de Iewâl. Een tweejaarlijks evenement voor jong en oud. Dit jaar is getracht het programma van activiteiten zo veelzijdig mogelijk te maken.

Op vrijdagavond 23 mei vindt om 20.00 uur de feestelijke opening plaats. Dan wordt ook bekend wie de nieuwe Sleepbootschipper van het jaar wordt. Een titel die wordt toegekend aan een Woudsender die heel belangrijk voor het dorp was en is.

Later op de avond wordt voor het eerst in de geschiedenis van de Sleepbootdagen een Drakenbootrace georganiseerd.

Op zaterdag en zondag staat het dorp bol van de activiteiten. Een kunstmarkt, een boerenmarkt, een nautische markt, een nijverheidsmarkt, een kleedjesmarkt en een braderie zorgen voor urenlang slenter- en ‘sneup’-plezier.

Tijdens het hele weekend staan de huizen en winkels in de Midstraat in het teken van de 17e eeuw. Vanuit (gelegenheids)winkels wordt een breed assortiment kruidenierswaren, snoepgoed, brocante en sieraden aangeboden. Daarnaast is er muziek en zijn de molens en kerken open voor publiek.

Tenslotte vindt in het oude pand van Woudsend Verzekeringen het laatste weekend van de kunstexpositie Kunst aan de Ee plaats. Meer dan 1.000 professionele kunstwerken verdeeld over 3.700 m2 expositieruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.